Nooit meer smerige Senseo’s!

De Senseo is een van de populairste koffieapparaten op de markt, dus een grote kans dat jij er misschien ook een hebt. Met dit handige koffiezetapparaat van fabrikant Philips is een kopje koffie binnen een handomdraai te zetten, maar hoevaak maak je de Senseo eigenlijk schoon? En waarom is dit eigenlijk nodig?

Kalk in je koffie is vies!

Ten eerste zal je koffie een stuk lekkerder smaken als je Senseo niet vol kalk zit. Nederlands kraanwater is soms nogal ‘hard’ en dat komt de smaak van je koffie niet ten goede. Kalk in het water zorgt er verder vaak voor dat je koffie uit de Senseo niet meer zo warm is als je gewend bent. Ook komt er meestal maar een half kopje koffie uit terwijl je een heel kopje koffie zou verwachten en schuimt de koffie ook niet meer zo mooi als normaal. Herken jij dit en heb je dus ook soms het idee dat je koffie wat minder lekker begint te smaken? Dan is de kans groot dat je de Senseo moet ontkalken!

Hoe maak je een Senseo dan schoon?

Er zijn dus meerdere redenen waarom je je Senseo eens een keer schoon te maken. Kalk verstopt namelijk alle gaatjes en buisjes in het koffiezetapparaat en dit kan op de lange termijn niet alleen resulteren in smerige koffie, maar ook schade aan je apparaat. Ben je benieuwd naar hoe dit schoonmaken nu precies moet? Op Schoonmaakbaas.nl staat een stappenplan waarin precies wordt uitgelegd hoe je een Senseo ontkalkt. Ontkalken kun je makkelijk zelf doen met citroensap of ontkalker bedoeld voor koffiezetapparaten. Van Senseo zelf kun je ook speciale ontkalker kopen. Met klem wordt aangeraden om dit te gebruiken en GEEN azijn! Normaliter heeft azijn wel een ontkalkende werking, maar in het geval van een Senseo-apparaat zal azijn een beschadigend effect kunnen hebben. De buitenkant van de Senseo kun je trouwens gewoon met een vochtig doekje en een beetje afwasmiddel afdoen, zodat ‘ie er weer als nieuw uit komt te zien en weer helemaal glimt!